Garantie/Onderhoud

Er wordt 10 jaar garantie geboden op de kleurechtheid van het kunstgras en op het loslaten van de vezels. Naast het garantiecertificaat wordt een onderhoudsadvies meegeleverd, waardoor men nog langer geniet van het kunstgras van Home Grass.
Onderhoud
Door regelmatig het kunstgras te borstelen met een nylon bezem, bladhark maar ook met een bladzuiger of bladblazer kunt u de vezels weer rechtop en egaal krijgen.

Schoonhouden

Home Grass vergaart vuil uit de omgeving en wordt natuurlijk vies omdat erop wordt gelopen. Bladeren en ander grover vuil kunt u eenvoudig wegvegen met een bezem. Bladeren kunt u ook verwijderen met een bladerhark of bladblazer. Gebruik geen stalen borstel. Mochten uw kinderen hun drinken op het gras knoeien, spoel het dan gewoon weg met water. Uitwerpsels van honden en katten hard laten worden en met een schepje verwijderen. U kunt kauwgom en dergelijke verwijderen door het zorgvuldig van het gras te plukken. Dat gaat overigens gemakkelijker als u eerst een ijsblokje op de kauwgom legt. Gebruik nooit oplosmiddelen!

Borstelen

Het kan zijn dat het kunstgras direct nadat u het hebt gelegd wat plat is, bijvoorbeeld omdat het te lang opgerold is geweest. Met een nylon bezem kunt u het gras voorzichtig opborstelen. Ook na een periode intensief gebruik kan het gras enigszins platliggen. Om uw kunstgras zo mooi mogelijk te houden, adviseren wij het regelmatig op te borstelen Home Grass geeft geen garantie op het platlopen van het kunstgras op plekken die intensief gebruikt worden of niet goed onderhouden (opborstelen) worden.

In de winter

Als de dooi invalt, zal sneeuw of ijs langzaam van boven naar beneden gaan. De smeltende laag onder Home Grass (in de onderlaag) kan echter nog wel bevroren zijn, waardoor het smeltwater niet kan wegvloeien in de bodem. Dit verschijnsel noemen we ‘zetting van de bodem’. Mocht een dergelijke situatie ontstaan, probeer dan zo min mogelijk op uw Home Grass te lopen, omdat daardoor onregelmatigheden kunnen ontstaan in de ondergrond.

Gebruik van voorwerpen op het kunstgras

Home Grass grasvezels zijn met grote zorg aan de backing bevestigd. De backing is weliswaar bestand tegen zwaardere algemene belasting, maar niet tegen grote krachten op één punt. Vermijdt daarom dat met scherpe voorwerpen op het kunstgras wordt gelopen. Wilt u bijvoorbeeld uw tuinmeubilair op Home Grass zetten, dan adviseren wij u met klem de druk zoveel mogelijk te verdelen. U kunt zonder problemen een zwembad, trampoline en speeltoestellen op Home Grass zetten.

  Ons Adres Contact Info Volg Ons  
  Gasstraat-Oost 36
5349 AV Oss
Nederland

E: klantenservice@homegrass.nl
T: +31 (0) 412 614429

Facebook

Twitter
 
Homegrass is een onderdeel van Homegrassgroup.   Webdesign by PJP Projects